Zingeving

Een onderzoeksteam van de Hogeschool Rotterdam doet onderzoek naar zingeving mbt het dagelijkse leven van mensen met chronische pijn. Als jij geïnteresseerd bent om daarover mee te kunnen en willen praten, vind je meer informatie over het onderzoek en de contactgegevens in het onderstaande bericht.

HR doet onderzoek naar chronische pijn & zingeving

Beste ervaringsdeskundige,

zingeving bij chronische pijn

Het hebben van chronische pijn raakt voor veel mensen aan de zin van het leven: er is sprake van verlies of chaos in je leven, omdat het leven verandert op een manier die vaak anders is dan je zelf had gewild. Dit kan gaan over je rol als ouder of werknemer, het kunnen uitvoeren van hobby’s of andere belangrijke activiteiten. Daarnaast kan chronische pijn leiden tot levensvragen: waarom heb ik pijn? Hoe kan ik betekenis vinden in een wereld met pijn? Omdat zingeving een belangrijk onderdeel is in het leren omgaan met chronische pijn, doet de Hogeschool Rotterdam samen met de Universiteit van Humanistiek onderzoek.

Hiervoor willen wij heel graag mensen met chronische pijn spreken, en daarbij ook stilstaan bij hun ervaringen en behoefte rondom vragen die te maken hebben met zingeving door fysio- en ergotherapeuten. Wij zijn op zoek naar mensen met chronische pijn (langer dan 6 maanden) aan het houdings- en bewegingsapparaat. Elk ervaringsverhaal is van ons van betekenis: of u zelf al bezig met zingevingsvragen of er nog nooit bij hebt stilgestaan. Met uw deelname kunt u helpen om het begrip voor chronische pijn en de behandeling te verbeteren. Het interview zal ongeveer 1 uur duren en wordt in overleg met u gepland op locatie of online.

Als u wil meedoen kunt u mailen naar Lena Wever, onderzoeker bij de Hogeschool Rotterdam (l.wever@hr.nl). Zij kan u meer uitleg geven over het onderzoek, het interview en hoe er vertrouwelijk wordt omgegaan met uw gegevens.

Heeft u interesse om uw ervaringen te delen in een interview? Wij kijken uit naar een gesprek!

Met vriendelijke groet,

Lena Wever