Klik hier om meteen door te gaan naar Pijnstad!

Op 29 juni 2024 is de pilotversie van Pijnstad live gegaan!
Deze bevat een groot deel van het Informatiecentrum en het Stadhuis.
Klik op bovenstaande link om te zien welke informatie er al allemaal te vinden is, terwijl wij druk doorbouwen aan de volgende wijk van Pijnstad.


Wat is Pijnstad?

Pijnstad is een metafoor voor datgene wat we als Landelijke Pijn Organisatie aan het ontwikkelen zijn. Dat betekent dat je in de tekening kunt zien wat we digitaal, dus in de vorm van een website, in de komende jaren bezig zijn te bouwen. Het eerste deel, het Informatiecentrum en het Stadhuis, zijn in juni 2024 al opgeleverd. Op de tekening kun je zien wat we nog meer gaan bouwen.

Stel je voor…

 • Je hebt al een hele tijd pijn…
 • Hoe is dat gekomen?
 • Belangrijker nog: hoe leer je er mee omgaan?
 • Wie kan je helpen?
 • Wie kan je steunen?
 • Wie begrijpt je?
 • Je weet het niet meer…

Het is toch fantastisch dat je nu naar een website kunt gaan, pijnstad.nl, waar je nu al veel, en straks alles, kunt vinden wat jou helpt om meer grip te krijgen op je leven met pijn?

Welkom in Pijnstad

In deze stad vind je alles dat te maken heeft met pijn en waar jij als pijnpatiënt wat aan hebt en wat jou kan gaan helpen. Er zijn verschillende wijken in de stad. In elke wijk kun je terecht voor iets anders:

 1. Het informatiecentrum: het wijkje waar je alle betrouwbare informatie over pijn kunt lezen, zien, horen.
  Deze wijk is al heel ver klaar! Neem er maar eens een kijkje.
 2. De keuzewijzer: in de straatjes van deze wijk kun je leren wat de beste behandeling en/of therapie voor jou is
 3. De pijncommunity, het park waar ‘pijngenoten’ elkaar kunnen treffen en van elkaar kunnen leren. Nu nog op Facebook, in 2025 in Pijnstad
 4. De wijk voor zelfmanagement: de straten waar je alles leert over wat je zelf kunt doen om beter met de pijn om te kunnen gaan
 5. Alles over de LPO: het stadhuis met de ‘meedoen’-tuin, waar je alle informatie vindt over de organisatie zelf en hoe je zelf mee kunt helpen of doen. het stadhuis is al helemaal afgebouwd. Bekijk het Stadhuis hier.
Pijnstad in dichtvorm

Is alles wat ik zie in Pijnstad al beschikbaar?

We staan nog aan het begin van de ontwikkeling van Pijnstad. Het is een enorme klus, maar de komende jaren zullen alle onderdelen hun vorm krijgen en tot stand worden gebracht. Intussen maken we al goede stappen: op 29 juni 2024 is de eerste pilot/testversie van Pijnstad live gegaan. Daarin vind je nu al een groot deel van het Informatiecentrum en het Stadhuis. De komende jaren zullen we alle wijken stapje voor stapje verder ontwikkelen.

Pijnstad in aanbouw: bekijk de vorderingen per juni 2024.

Deze bouwtekening van Pijnstad hebben we gemaakt om alvast aan pijnpatiënten, aan potentiële partners en aan financiers beeldend uit te kunnen hoever we al zijn met de bouw van Pijnstad.
Bij het verder bouwen en ontwikkelen kunnen we alle hulp heel goed gebruiken!
– Hulp als donateur of sympathisant
– Hulp als vrijwilliger

Heb je goede ideeën of suggesties voor Pijnstad of de verschillende wijken?
Wil je meebouwen aan Pijnstad als kernteamlid of vrijwilliger?
Wil je Pijnstad inhoudelijk of financieel steunen?

Doe je mee?

Lees meer over doneren, meebouwen, check of er afgebakende klussen voor jou geschikt zijn en/of neem contact op.

Mijn advies aan jullie? Vorm een vangnet voor pijnpatiënten voorafgaand, tijdens en na reguliere behandelingen. Dat verbindt mensen en voorkomt dat ze weer terugvallen

in gesprek met dhr. Bart morlion, pijnarts en oud-voorzitter van de europese pijnfederatie