LPO sleuteltje
Gratis voor elke nieuwe sympathisant of donateur: het unieke LPO sleuteltje, twv €15*

Waarom donateur worden?

3 miljoen Nederlanders hebben altijd pijn
Maar liefst 1 op de 5 volwassenen heeft chronische pijn (dat is pijn die langer dan drie maanden aanhoudt).
Ook als je zelf geen pijnpatiënt bent, is het dus zeer waarschijnlijk dat je familieleden, vrienden of collega’s hebt, die dagelijks te dealen hebben met pijn. Misschien weet je dat niet eens want de meeste chronische pijn is onzichtbaar. Die onzichtbaarheid maakt het extra moeilijk voor pijnpatiënten. Hun pijn heeft vaak een enorme impact. Niet alleen op hun eigen dagelijkse leven, maar daarnaast ook op dat van hun naasten.

Meer dan lichamelijke pijn
De aanhoudende pijn is slechts de helft van het leed!
Naast de lichamelijke klachten heeft de pijn namelijk grote invloed op de geestelijke gesteldheid én op het sociale leven van patiënten.
Verlies van werk/opleiding, relaties, sport, hobby’s en dromen brengen vaak verdriet, depressiviteit, angsten, minderwaardigheidsgevoelens en eenzaamheid met zich mee. Mensen met chronische pijn geven daardoor het allerlaagste cijfer aan hun leven van alle patiënten, lager dan mensen met kanker, hartfalen of depressiviteit.
De Landelijke Pijn Organisatie wil patiënten ondersteunen om meer grip te krijgen op hun pijn, en zodoende het cijfer dat ze aan hun leven geven significant te verbeteren.

Jouw bijdrage maakt het verschil
De Landelijke Pijnorganisatie, die volledig draait op vrijwilligers, kan dat alleen doen dankzij bijdrages, groot en klein, van mensen zoals jij. Daarom is elke donatie meer dan welkom, dus help mee! Dan werken we samen aan meer grip op het leven met pijn. Voor iedereen die ermee te maken krijgt.

Voor iedereen die de LPO een warm hart toedraagt.
Met jouw donatie steun je de LPO met een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse bijdrage, waarvan je zelf de hoogte bepaalt. Met jouw financiële steun kun je een tastbaar verschil maken in het leven van iedereen die te maken heeft of krijgt met aanhoudende pijn. 
Als donateur van de LPO help jij iedereen die te maken heeft of krijgt met pijn die niet over gaat, om meer grip te krijgen op hun leven met pijn. Om zodoende niet meer te lijden, maar weer een goed en zinvol leven te gaan leiden.

Wat gebeurt er met jouw geld?

Met jouw donatie én de inzet van veel vrijwilligers zorgen we ervoor dat iedereen die te maken krijgt met chronische pijn straks bij de LPO terecht kan voor (in de volgorde waarin we gaan bouwen): 

 1. Het Informatiecentrum, met praktische en betrouwbare informatie, tips, tools en adviezen van pijnexperts 
 2. De Keuzehulp, die de pijnpatiëntmeer grip geeft en ondersteunt bij het maken van allerlei keuzes rondom behandelingen 
 3. De OnlineCommunity waar pijnpatiënten gelijkgestemden kunnen vinden en ervaringen kunnen uitwisselen. 
 4. Het Hulpcentrum voor zelfmanagement, waardoor de pijnpatiënt geholpen wordt met alles wat deze zelf kan doen om het leven met pijn te verbeteren, leuker en zinvoller te maken.

Met jouw donatie kunnen pijnpatiënten en hun naasten straks: 

 • Beter hun weg vinden in al die online informatie over chronische pijn 
 • Meer praktisch bruikbare tips & tools benutten, die helpen bij het leren leven met pijn 
 • Elkaar beter vinden en kennis & ervaring makkelijker uitwisselen 
 • Meer grip krijgen op de (behandel)keuzes die ze zelf, of samen met allerlei deskundigen, kunnen en moeten maken 
 • Een vangnet hebben vooraf, tijdens en na behandeling door bijvoorbeeld een huisarts, behandelaar, pijnpoli, revalidatiecentrum en/of specialist.

Hoe meer donateurs we hebben, hoe sterker dat wij staan in onze contacten met:

 • Het ministerie van Volksgezondheid (bv voor het ontvangen van subsidies hebben we een bepaald aantal ‘leden’ nodig)
 • Samenwerkingsverbanden, zoals Pijnpatiënten naar 1 stem
 • Zorgverzekeraars
 • Onderzoekers  
 • Behandelaren

*Wat krijg je van ons als dank?

Elke nieuwe donateur die minimaal €25 doneert, ontvangt het unieke LPO sleuteltje. Een prachtig juweeltje dat je aan een kettinkje om je hals kunt dragen of aan je sleutelbos kunt hangen. Het sleuteltje heeft een grote symbolische waarde, waarover je hier alles kunt lezen.
De sleuteltjes hebben een waarde van €15 en zijn speciaal voor de LPO ontworpen en gemaakt, met de fantastische hulp van Precious Jewel

Veilig online doneren

Waarborging privacy volgens de AVG-richtlijnen 
We zorgen er natuurlijk voor dat we zorgvuldig volgens de AVG-richtlijnen met je donatie en gegevens omgaan.  

ANBI-status
Als Landelijke Pijn Organisatie hebben wij de ANBI-status toegewezen gekregen. Dat betekent dat wij geen belasting hoeven af te dragen over jouw gift, maar het betekent ook dat de gulle gevers hun gift grotendeels kunnen aftrekken.