Maak kennis met: Bud Grüwel

Je bevindt je nu in het Stadhuis van PijnstadWelkom! 
In het Stadhuis leggen we uit voor wie Pijnstad is bedoeld, wat we er mee willen bereiken en wat je er als pijnpatiënt, naaste, professional of als organisatie aan hebt. Bovendien lees je wie er allemaal actief zijn binnen de LPO en hoe ook jij kunt meedoen of ons kunt steunen.

Wie ben je en wat wil je delen over jezelf?

LPO vrijwilliger Bud Grüwel

Ik ben een krasse pensionado, woon boven de grote rivieren, en mag mij gelukkig prijzen dat mijn pijnklachten mogen worden toegerekend tot de zogenaamde leeftijdsklachten.

In de ruim 45 werkzame jaren heb ik met veel plezier gewerkt als respectievelijk informaticus,
bedrijfskundige en psycholoog. Dat laatste doe ik nog op speciaal verzoek, als counselor/coach. Onderwijs en human resource development hebben in mijn werkzame leven veel aandacht kunnen krijgen.

Ik heb altijd al veelzijdige belangstelling gehad, en heb me daarom verbonden aan een aantal bijzondere projecten. Zo werp ik mij bijvoorbeeld sinds 2015 op het onderzoek naar hoe muziek is te gebruiken als hulpmiddel voor professionele hulpverleners. Het lopend onderzoek gaat over ‘Muziek, als hulpmiddel bij pijn’.

Wat is je rol bij de LPO?

Ik ben onderdeel van de Werkgroep Partnerships, als Coördinator Samenwerkingen LPO & Onderwijs. Dit houdt in dat ik research doe naar samenwerkingsmogelijkheden met het voortgezet onderwijs, waarbij ‘pijn(bestrijding)’ thema is. Mijn deelname aan de LPO geeft me voldoening omdat ik zo mijn kennis en ervaring, verworven in de werkzame jaren en daarna, zinvol kan inzetten.

Het thema ‘pijn’ is iets wat mij bijzonder aanspreekt als ik, als psycholoog, mensen help die lijden aan knagende pijn. Dat kan zowel lichamelijke als psychische pijn zijn. De LPO stimuleert mij om nog meer mij te verdiepen in hoe je met pijn zou kunnen omgaan, kennis te verzamelen en die aan anderen beschikbaar te stellen.

Het thema ‘pijn’ is iets wat mij bijzonder aanspreekt als ik, als psycholoog, mensen help die lijden aan knagende pijn. Dat kan zowel lichamelijke als psychische pijn zijn.

Bud Grüwel

Heb jij ook interesse in vrijwilligerswerk bij de LPO?

Enthousiaste en betrokken vrijwilligers kunnen wij altijd gebruiken, dus als jij je kunt vinden in de visie en plannen van de LPO, ben je van harte welkom bij ons. Kijk gerust of er een vacature is die bij jouw interesse en ervaring aansluit.
Of misschien wil je liever eenmalig een afgebakende klus doen?

Kijk maar eens rustig rond naar alle opties op deze pagina’s of neem contact op met Marisa, onze vrijwilligerscoördinator.