LPO’s webinar met Niek van den Adel gemist?

Ontdek het geheim van onbreekbare veerkracht –
Bekijk Niek’s inspirerende presentatie tijdens LPO’s succesvolle eerste webinar hier terug

Niek van den Adel deelt tijdens LPO’s eerste webinar op 2 maart zijn inspirerende verhaal over veerkracht en hoe hij omgaat met de uitdagingen in zijn leven, waaronder een ernstig ongeluk dat resulteerde in een hoge dwarslaesie. Hij werd uitgenodigd om te spreken bij de lancering van “pijn stad” en gebruikt deze gelegenheid om zijn eigen ervaringen en lessen over veerkracht en pijnmanagement te delen. Niek benadrukt het belang van humor en het niet te serieus nemen van jezelf als een manier om veerkracht te ontwikkelen. Hij vertelt over zijn achtergrond, opgegroeid in een gezin van fysiotherapeuten, en hoe de lessen van zijn moeder over het omgaan met tegenslagen en het accepteren dat het leven niet altijd rechtvaardig is, hem hebben gevormd.

Niek bespreekt het concept van veerkracht en deelt zijn overtuiging dat veerkracht deels aangeboren is, maar ook sterk beïnvloed wordt door sociale omgeving en persoonlijke ontwikkeling. Hij benadrukt het belang van je omgeven met de juiste mensen en het ontwikkelen van een positieve instelling om tegenslagen te overwinnen. Na zijn ongeluk, waarbij hij een hoge dwarslaesie opliep, moest Niek zijn hele leven en benadering van pijn en tegenslag heroverwegen. Hij deelt zijn reis van acceptatie, het vinden van zingeving en het belang van liefde en steun van zijn gezin en vrienden.

Niek introduceert praktische tips en strategieën voor het omgaan met pijn en het bouwen aan veerkracht, zoals het belang van zingeving, positieve gesteldheid, sociale steun, copingmechanismen, en fysieke gesteldheid. Hij moedigt het publiek aan om hun eigen veerkracht te ontwikkelen door kleine stappen te zetten en te focussen op wat ze wel kunnen beïnvloeden. Door zijn persoonlijke verhaal en lessen hoopt Niek anderen te inspireren om hun eigen pad naar veerkracht en een beter omgaan met pijn te vinden.

Bekijk het hele webinar hier terug