LPO op bezoek bij Ministerie VWS

De LPO ging op bezoek bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS), op uitnodiging van Frank Kleijer, directie Patiënt en Zorgordening. Hij wil wel eens kennismaken met de nieuwe pijnorganisatie. Frank hoort graag van ons waar we mee bezig zijn en wat onze plannen inhouden. Hij denkt volop mee hoe we elkaar kunnen helpen in gedeelde ambities.

Voorzitter Anna Raymann en secretaris Koert Hommel reizen af naar Den Haag. Het blijkt een heel fijn, nuttig, interessant en veelbelovend gesprek met een prettige, enthousiaste en meedenkende gesprekspartner. Frank is namens zijn departement op zoek naar hoe het subsidiebeleid er voor de komende jaren uit moet gaan zien. We hebben goed kunnen uitleggen hoe de LPO waarde kan toevoegen aan het bestaande Nederlandse ‘pijnlandschap’. Ook is Frank heel enthousiast over onze Pijnstad. Hij schetst ons meerdere constructies voor een mooie mogelijke opbouw én financiering van de LPO.

Er gebeurt op VWS op dit moment een hoop met betrekking tot het beleidskader. We waren dan ook nog lang niet uitgepraat toen Frank na 75 minuten écht weg moest. Hij heeft ons echter gevraagd om op regelmatige basis met elkaar om de tafel te gaan zitten. Dat willen we natuurlijk maar al te graag…de LPO gaat komende tijd dus graag vaker op bezoek bij het Ministerie van VWS!

Meer info