Kennismaking met Anna

Wie ben je en wat wil je delen over jezelf ?

Ik ben Anna, ik woon met Rob in Amsterdam, en heb drie volwassen kinderen en 2 kleinkinderen. Ik ben 20 jaar fysiotherapeute geweest en 35 jaar chronisch pijnpatiënt. Ik heb mijn werk als fysiotherapeute moeten beëindigen vanwege mijn pijn.

In die 35 jaar als pijnpatiënt is de invloed op mijn leven, net als op dat van mijn gezin, heel erg groot geweest. Ik ben in die jaren langs tientallen behandelaren gelopen, zowel deskundigen als charlatans.
Hebben die me van de pijn afgeholpen? Nee, zeker niet, maar toch noem ik mezelf geen chronisch pijnpatiënt meer, want ik heb uiteindelijk het juiste pad gevonden naar een goed en zinvol leven, mét en ondanks de pijn.

Ik heb alles wat ik geleerd heb omgezet in boeken die ik heb geschreven voor pijnpatiënten, en in de oprichting van mijn non-profit organisatie Boek-en-steun, met een website en een Facebookgroep met ruim 4000 leden. Die laatste is inmiddels ondergebracht bij de LPO.

Pluk de dag en blijf dromen! (levensmotto)

Quote: ‘Je bent zelf verantwoordelijk voor je geluk; niet je ouders, niet je partner en niet je arts!’

Wat is je rol binnen het kernteam?

Ik heb zelf ervaren hoe lastig en frustrerend het zoeken naar verbetering van mijn pijnklachten was, hoeveel kostbare jaren ik daarmee heb verspild, hoeveel onnodig verdriet en frustraties dat heeft opgeleverd, zowel bij mij als bij de mensen om me heen. Ik weet nu dat het veel beter kan. Daarom ben ik samen met Koert aan de bouw van de LPO begonnen, waarmee we echt een verschil willen gaan maken!

Als oprichter en bouwer van het eerste uur ben ik uiteindelijk voorzitter geworden van de LPO. Ik houd het grote geheel in de gaten en heb op zeer regelmatige basis contact met alle kernteamleden. Daarnaast initieer en onderhoud ik samen met Koert de meeste externe contacten en ben ik samen met de andere bestuursleden hard bezig om geld bij elkaar te krijgen om de bouw van Pijnstad, én het onderhoud ervan, te kunnen realiseren