Hoe zorg je voor je kinderen als je een heftige pijndag hebt

Tips van de LPO én van lotgenoten

Als je veel pijn hebt en voor kinderen moet zorgen, kan dit behoorlijk pittig zijn. Hoe kom je een heftige pijndag door als je kinderen hebt?

 1. Vraag hulp aan je partner, een familielid of een vriend(in) om op de kinderen te passen, of vraag om hulp bij boodschappen of maaltijden.
 2. Gebruik hulpmiddelen zoals een draagzak of wandelwagen, zodat je niet zelf hoeft te sjouwen met je kind. Overweeg ook om een ​​oppas of nanny in te huren om te helpen.
 3. Focus op de essentiële taken en laat minder belangrijke taken voor een andere dag.
 4. Vermaak de kinderen met activiteiten die niet veel energie van je vragen, zoals voorlezen of samen rustige activiteiten doen.
 5. Maak op goede dagen extra eten dat je in kunt vriezen, zodat je op slechte dagen alleen maar iets hoeft op te warmen.
 6. Plan activiteiten die je kunt doen terwijl je zit of ligt, zoals bordspellen, knutselwerkjes of films kijken met de kinderen.
 7. Zoek online naar gemeenschappen van lotgenoten om ervaringen te delen en nieuwe ideeën op te doen.
 8. Gebruik gezondheidstechnologieën zoals apps om je dag te plannen, medicatie bij te houden of symptomen vast te leggen.
 9. Overweeg om een ​​pijntherapeut te raadplegen die je kan helpen bij het beheren van je pijn en je kan begeleiden bij het ontwikkelen van een pijnmanagementplan.
 10. Maak gebruik van online winkels of bezorgdiensten, zodat je niet de deur uit hoeft om boodschappen te doen.
 11. Heb jij nog een goede tip, laat het ons dan weten