Het verhaal van Salima

Mijn naam is Selima, en ik wil graag mijn ervaringsverhaal delen over mijn strijd tegen migraine. Het begin van mijn reis zat vol met het idee dat pijn een onvermijdelijk deel is van het leven. Telkens wanneer ik hoofdpijn had, werd mij verteld dat het normaal was, een bijproduct van mens zijn. Maar op een gegeven moment begon ik te beseffen dat deze pijn, die zich herhaalde en steeds terugkwam, niet zo normaal kon zijn als iedereen beweerde. Zelfs als het als normaal werd gezien, hoorde zo’n frequente en aanhoudende pijn niet bij het dagelijks leven.

Geloof in jezelf, luister naar je lichaam en zoek de hulp die je nodig hebt.

Je hebt de kracht om je eigen pad naar welzijn te bewandelen

Studeren
De pijn zorgde ervoor dat ik soms niet kon studeren en de dingen die ik dagelijks moest doen lukte me tijdens zo’n migraineaanval niet. Wanneer ik hiermee naar mijn leraren ging werd dit niet serieus genomen, hierdoor begon ik zelf extra symptomen die ik niet had zoals buikpijn in mijn ziekmeldingen te zetten, simpelweg om serieuzer genomen te worden. Het voelde allemaal heel oneerlijk. Ik liep tegen een muur aan.

Diagnose
Ik besloot zelf op zoek te gaan naar manieren om de pijn te verlichten. Het dimmen van de lichten om me heen bleek behulpzaam, ook het verminderen van geluiden en het aanbrengen van een koud doek op mijn voorhoofd hielp. Deze zelf ontdekte methoden maakten mijn migraine klachten draaglijker. Het was op dat moment dat ik besefte dat wat ik deed, verder ging dan alleen maar omgaan met ‘hoofdpijn’. Mijn zoektocht begon naar de oorsprong van deze pijn, en ik werd geconfronteerd met de diagnose: migraine.

Serieus
Het enige wat ik wilde schreeuwen was “ik wist het wel.” Het feit dat mijn hoofdpijn meer was dan slechts een alledaagse pijn, werd bevestigd. In plaats van me machteloos te voelen, gaf het benoemen van mijn aandoening me de kracht om verder te gaan. Als ik nu terugkijk, zou ik zonder aarzelen kiezen om meteen in mezelf te geloven. Jij weet het beste wat ‘normaal’ voor jou is, en het is essentieel om je eigen gevoelens serieus te nemen.

Acceptatie en begrip
Als ik de kans had om alles opnieuw te doen, zou ik meteen de stap zetten om te onderzoeken wat er mis is, en niet met het “het is normaal” argument instemmen en mezelf opzij schuiven. Ik zou niet aarzelen om te ontdekken wat helpt en, het belangrijkste van alles, om zelf hulp te zoeken. De reis met migraine heeft me geleerd dat zelfbewustzijn en zelfzorg van onschatbare waarde zijn. Het is niet alleen belangrijk om naar anderen te luisteren, maar vooral naar je eigen lichaam en geest. Mijn aanvankelijke weerstand tegen het idee dat er iets ernstigs aan de hand was, heeft plaatsgemaakt voor acceptatie en begrip. Migraine is meer dan alleen maar hoofdpijn; het is een complexe aandoening met verschillende symptomen en triggers. Het vergt tijd om deze te begrijpen en ermee om te leren gaan. Het accepteren van mijn situatie en het actief zoeken naar manieren om ermee om te gaan, heeft mijn leven draagbaarder gemaakt.

Je eigen pad
Dus, voor iedereen die een vergelijkbare reis doormaakt, onthoud dat je niet alleen bent. Geloof in jezelf, luister naar je lichaam en zoek de hulp die je nodig hebt. Je hebt de kracht om je eigen pad naar welzijn te bewandelen.

Ook jouw ervaringsverhaal delen?

ervaringsverhaal chronische pijn delen

Wil jij ook jouw ervaringsverhaal rondom chronische pijn delen? Om daarmee anderen te inspireren?

Ga naar: Deel jouw verhaal