Het verhaal van Ineke

Op 19 mei 2022 deed ik een vooroverbuigende oefening tijdens een yogales. Op dat moment begon de de ondragelijke pijn in mijn rug. “Spit” dacht ik en gaf het de tijd om te genezen. Na drie weken ging het weer veel beter en begon ik langzaam mijn gewone werkzaamheden te hervatten.

Misschien nooit meer zonder pijn, dat is dan maar zo, maar ik ben er nog en vooral ik ben gelukkig.

Het duurde een week en toen had ik weer die ondragelijke pijn, nu op een andere plek. Op 1 juni ging ik naar de huisarts, zij constateerde een lumbago. Ik kreeg pijnstillers. Ik ben toen ook, op haar advies, naar de fysiotherapeut gegaan; hij masseerde me, gaf me oefeningen en weer trad er verbetering in. Niet lang deze keer; na twee dagen deed ik mijn schoen aan en was het weer mis. Er kwam verbetering en ook de keer daarop ging het weer helemaal fout.

Vier maanden heb ik in een nachtmerrie geleefd met ondragelijke pijnen, incontinentie materiaal omdat ik niet bij de wc kon komen, mijn kinderen en kleinkinderen niet kunnen bezoeken en ik mijn echtgenoot moest overbelasten. Op 15 september werd een röntgen gedaan en hoorde ik voor het eerst dat ik osteoporose had met vier ingezakte wervels. Ik schrok behoorlijk, maar was ook een beetje opgelucht dat er in ieder geval iets gevonden was.

Of het er iets mee te maken heeft weet ik niet, maar op 3 oktober kreeg ik een herseninfarct.
In het ziekenhuis herstelde ik snel van het infarct, maar men nam mijn rug heel serieus. Opeens gebeurde er veel en met een corset leerde ik weer langzaam lopen. Mijn pijn was nog altijd een 7, soms een 10 bij kramp.

Sinds mei 2023, dus een jaar na de eerste aanval, gaat het beter, al is mijn pijnscore nog altijd rond de 6. Mijn krampen (pijn score 10) waren een hel en die zijn er nu niet en hopelijk nooit meer. Volgens de artsen zou mijn pijn nu over moeten zijn, maar dat is het niet. Misschien nooit meer zonder pijn, dat is dan maar zo, maar ik ben er nog en vooral ik ben gelukkig.

Ook jouw ervaringsverhaal delen?

ervaringsverhaal chronische pijn delen

Wil jij ook jouw ervaringsverhaal rondom chronische pijn delen? Om daarmee anderen te inspireren?

Ga naar: Deel jouw verhaal