Samenwerken voor betere pijnzorg

Samenwerken voor betere pijnzorg. Hogeschool Rotterdam en de Landelijke Pijn Organisatie geven pijn een gezicht. Het lectoraat Complexe Pijn van Hogeschool Rotterdam en een werkgroep van de Landelijke Pijn Organisatie starten een duurzame samenwerking op. Het doel is om met twee concrete projecten gericht bij te dragen aan verbetering van de pijnzorg.

Iedereen die actief is in de wereld van de chronische pijn is het er over eens: de zorg voor mensen met langdurige pijn kan en moet beter. Hiervoor is het belangrijk dat de mensen met deze pijn worden gehoord. Het lectoraat Complexe Pijn van Hogeschool Rotterdam en de Landelijke Pijn Organisatie delen een heldere visie: het zichtbaar en hoorbaar maken van de uitdagingen waar patiënten mee te maken hebben is van groot belang voor de ontwikkeling van de pijnzorg. Daarom gaan zij samenwerken in twee projecten die bijdragen aan de zorg voor mensen met langdurige pijn.

Betere pijnzorg #1: Verhalen over aanhoudende pijn

Mensen met langdurige pijn hebben vaak het gevoel niet te worden gehoord en begrepen. Daarom verzamelen we in het eerste project ‘Verhalen over pijn’ ervaringen van mensen met pijn. Deze verhalen gaan we delen in een vorm die bij ze past, bijvoorbeeld door middel van interviews, foto’s, tekeningen, etc. Door deze verhalen en beelden te delen dragen zij bij aan een beter begrip door buitenstaanders die deze pijn niet kennen. Studenten, hulpverleners, familie, vrienden, kennissen en anderen kunnen zodoende een veel beter beeld vormen van wat het betekent om met pijn te moeten leven.

Hogeschool Rotterdam en Landelijke Pijn Organisatie werken samen voor betere pijnzorg

Betere pijnzorg #2: Wensen en behoeften van mensen met langdurige pijn

Het tweede project is gericht op ‘Wensen en behoeften van mensen met langdurige pijn’. Hierin gaan we onderzoek doen naar wat er leeft onder mensen met langdurige pijn. Welke wensen en behoeften hebben zij? Waarover spreken ze en wat kunnen/moeten buitenstaanders hiervan leren?

Beide projecten dragen bij aan de kennis over pijn en aan ons aller begrip voor mensen die leven met pijn.

Op de hoogte blijven?