PGOSupport ondersteunt LPO

LPO en PGO: samen sterk(er) in patiënten participatie

De Landelijke Pijn Organisatie, een initiatief voor en met patiënten met chronische pijn, wordt vanaf begin 2021 ondersteund door PGO Support (Patiënten- en GehandicaptenOrganisaties-support).

PGOsupport is kennis- en adviespartner voor partijen die zich inzetten voor kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven.

PGOsupport is een onafhankelijke stichting, opgericht in 2009. Voor de specifieke ondersteuning aan patiënten- en cliëntenorganisaties stelt het ministerie van VWS middelen ter beschikking. De dienstverlening van PGO aan patiënten- en cliëntenorganisaties is daardoor grotendeels kosteloos.

Wat is het doel van PGO?

PGO streeft ernaar dat zorg en ondersteuning aansluit bij de behoeften en keuzen van patiënten/cliënten. Daarvoor is patiënten-/cliëntenparticipatie onmisbaar.

Het doel van PGO? Een professionele en stevige patiëntenbeweging. Daarom ondersteunen zij patiënten- en cliëntenorganisaties bij alle aspecten van de bedrijfsvoering. PGO adviseert hen en verzorgt opleidingen over versterking van de strategische positie, verenigingsmanagement en organisatieontwikkeling. Ook bieden ze praktische ondersteuning bij communicatie, fondsenwerving en bedrijfsvoering.

Wat is het doel van de LPO samen met PGO?

Met PGOsupport doorlopen we een adviestraject om de missie en visie zo duidelijk mogelijk neer te zetten. Met behulp van PGO kanaliseren we onze beoogde activiteiten en bepalen we onze strategieën.

Denk & doe mee!

Heb je een goed idee voor de verdere uitbouw van de Landelijke Pijn Organisatie? En/of wil je strategisch meedenken als kernteamlid en ben je (bij voorkeur*) jonger dan 40 jaar?

* gezien de huidige samenstelling van het kernteam

We horen graag van je!

Vergroot je kennis

  • Meer weten over de samenwerking tussen PGO en LPO? Neem contact op.
  • Meer lezen over PGO Support? Bezoek de website.
  • Meer weten over patiënten participatie? Kijk eens bij Participatiekompas.nl. Dé wegwijzer naar patiënten participatie. Vol praktische handvatten en inspirerende voorbeelden. Voor onderzoekers, zorgverleners, beleidsmakers, financiers en patiëntenorganisaties.