Maak kennis met….Manon

Maak kennis met Manon: wie ben je en wat wil je delen over jezelf?

Met ontzettend veel plezier heb ik een aantal jaar als psychiatrische verpleegkundige gewerkt. Vervolgens ben ik overgestapt naar het hoger onderwijs en kan ik op een andere manier een bijdrage leveren aan het verpleegkundig vak. Ik werk veel samen met allerlei zorginstellingen en houdt mij vooral bezig met studenten die leren in de praktijk.

Ik ben dankbaar dat ik nauw betrokken ben bij het opleiden van toekomstige verpleegkundige. Tegelijkertijd zie ik ook de andere kant van de zorg als chronisch pijnpatiënt. Ik heb de afgelopen tien jaar veel zorgverleners gesproken en mijn ervaringen deel ik soms ook met studenten. Mijn fysieke beperkingen zijn niet zichtbaar en ik ben mij ervan bewust dat dit voor veel mensen geldt. Chronisch pijn heeft allerlei verschillende gezichten en uit zich op talloze manieren. Voor mij is het heel belangrijk om het onzichtbare bespreekbaar te maken op een manier die helpend is voor chronisch pijnpatiënten. Voor mij persoonlijk helpt humor altijd, ook als ik een hele slechte dag heb.

Ik heb jarenlang gezocht naar allerlei adviezen, handige hulpmiddelen, hoe om te gaan met pijn en behoefte aan herkenning. Het is geweldig dat we bouwen aan Pijnstad, een plek waarin een groot deel van deze kennis en herkenning te vinden is.

Manon

Wat is je rol bij de LPO?

Mijn rol bij LPO is het beheren en opstarten van samenwerkingen tussen LPO en onderwijsinstellingen. Mijn taken zijn heel divers, binnen deze rol. Hierbij kun je denken aan: zoeken naar duurzame samenwerkingen met het onderwijs, studenten ondersteunen die een opdracht uitvoeren voor LPO, het vergroten van de zichtbaarheid van Pijnstad, etc.

Mijn drijfveer is vooral om kennis met elkaar te delen. Ik heb jarenlang gezocht naar allerlei adviezen, handige hulpmiddelen, hoe om te gaan met pijn en behoefte aan herkenning. Het is geweldig dat we bouwen aan Pijnstad, een plek waarin een groot deel van deze kennis en herkenning te vinden is.

Heb jij, net als Manon, ook interesse in een vrijwilligersfunctie bij de LPO?

Enthousiaste en betrokken vrijwilligers kunnen wij altijd gebruiken, dus als jij je kunt vinden in de visie en plannen van de LPO, ben je van harte welkom bij ons. Kijk gerust of er een vacature is die bij jouw interesse en ervaring aansluit.
Of misschien wil je liever eenmalig een afgebakende klus doen?

Kijk maar eens rustig rond naar alle opties op deze pagina of neem contact op met Marisa, onze vrijwilligerscoördinator