Lid LPO kernteam: Racquelle Bannink

Het kernteam van de Landelijke Pijn Organisatie is stevig in beweging. In de serie ‘Maak kennis met de gezichten achter de LPO’ dit keer: Racquelle Bannink. Lees verder en ontdek hoe Racquelle met chronische pijn studeerde, werkt en reizen maakt. En nu ook weer geniet, in een leven waarin chronische pijn een plek heeft gekregen.

Wie ben je en wat wil je delen over jezelf?

Racquelle Bannink, LPO kernteamlid sinds december 2021

Hoi, ik ben Racquelle Bannink en ben -op het moment van schrijven- 32 jaar.
Ik ben ondernemend, dol op reizen en wandelen, koken en eten, zingen en pianospelen.

Kan je een voorbeeld geven hoe je zin aan je leven geeft?

Ik werk als docent Interdisciplinaire Sociale Wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daar zet ik me, naast lesgeven, in voor het bouwen van een community voor eerste generatie studenten op de UvA.

Hiervoor heb ik tien jaar vrijwilligerswerk gedaan voor stichting STUK, ter preventie van kindermishandeling en huiselijk geweld.

Wat is je connectie met chronische pijn?

Na een ongeluk op mijn 21ste leerde ik met vallen en opstaan wat het betekent om te leven met chronische pijn. Hoe ik kan studeren met pijn, werken met pijn, een wereldreis maken met pijn, genieten van het leven met pijn. Hoe ik het meeste uit het (dagelijks) leven kan halen en kan omgaan met slechte dagen, weken en maanden.

Wat is je rol in het kernteam van de LPO?

Als kernteamlid van de LPO zet ik mijn ervaringen in om een platform te creëren waar ik met tijden naar heb gesnakt. Op dit moment richt ik me specifiek op het vertalen van de brede ambities van de stichting naar concrete projectplannen. Ik denk en schrijf mee om de beoogde LPO kernactiviteiten (Informatiecentrum met goede praktische informatie rondom chronische pijn, Keuzehulp rondom allerlei pijnbehandelingen en Community van pijnpatiënten & naasten, red.) via projectplannen stapsgewijs te gaan realiseren.

Meer lezen en contact opnemen met Racquelle

ISW, chronische pijn en de LPO

Als student Interdisciplinaire sociale wetenschap (ISW) leer je om maatschappelijke vraagstukken op een interdisciplinaire manier te bekijken. ISW benadert deze vraagstukken vanuit inzichten en theorieën uit verschillende sociale wetenschappen, zoals politicologie, psychologie, antropologie, sociologie en sociale geografie en planologie. Want al deze inzichten zijn nodig om dichter bij een passende oplossing te komen.

Natuurlijk heeft chronische pijn bij uitstek ook een enorme impact op de maatschappij. En raakt het steeds meer bekend dat ‘leren omgaan met chronische pijn in je leven’ iets is dat vanuit meerdere disciplines bekeken moet worden: preventie, bewegen, leefstijl, voeding, mentale veerkracht, medisch, etc.

Studenten ISW van de UvA deden in januari 2022 voor de LPO onderzoek naar chronische pijn & eenzaamheid. Wat zijn mogelijke oplossingsrichtingen om eenzaamheid onder chronische pijnpatiënten te voorkomen of tegen te gaan? Meer info volgt.